Saunování je velmi příjemné a prospívá nejen našemu zdraví i psychice, ale také zkrášluje naši pokožku. Pokud chceme, aby naše pokožka byla krásně hebká, měli bychom ji podpořit kvalitní kosmetikou. Mezi nejběžnější druhy patří saunové krémy, peelingy a oleje. Poradíme vám, jaké jsou mezi nimi rozdíly, a kdy které využívat.

Saunový peeling

Saunový peeling využijete těsně před saunováním, případně při něm. Jeho cílem je šetrné odstranění svrchní odumřelé vrstvy kůže. Peeling tak pomáhá s lepším prokrvením pokožky při saunování. Ideální je ho používat ve vlhčích saunách, v opravdu suchých finských saunách by mohl až příliš vysušit vaši pokožku.

Při výběru peelingu do sauny si dávejte pozor, zda nejste citliví na složky v něm obsažené, a to zejména u aromatických produktů. Některé druhy peelingu vás mohou uklidňovat, jiné nabít energií, takže opět byste měli vybírat peeling podle toho, co od saunování očekáváte.

Saunové krémy

Naopak saunové krémy jsou určené k hydrataci a zklidnění pokožky až po saunování. Tyto krémy obsahují hydratační složky, jako jsou glycerin a kyselina hyaluronová, které pomáhají udržovat pokožku vláčnou, zdravou a mladistvou. Ideální saunový krém by měl být hypoalergický a obsahovat dostatek hydratačních, vyživujících a zvláčňujících látek.

Při výběru saunové kosmetiky je samozřejmě důležité zvážit vlastní potřeby, preference a účel saunování. Pokud chcete uklidnit svou mysl, je lepší zvolit saunový olej s nenápadnou vonnou esencí, jako je třeba levandule. Naopak pro povzbuzení vyberte variantu s vůní citrusů, máty nebo jehličí. 

Saunové oleje

Saunové oleje se během saunování přidávají do nádoby s vodou na rozpálené kameny. Ideálně by měly být vyrobeny ze 100% přírodních esenciálních olejů. Stačí pár kapek do půl litru vody a celou místnost prostoupí jejich uklidňující či naopak povzbuzující vůně. Vdechováním těchto olejů tak můžete uvolňovat napětí a uklidňovat svou mysl. 

Kvalitní kosmetika na prvním místě

Chceme, abyste se u nás cítili skvěle, a proto nabízíme sprchové gely a peelingy značky Grace Cole. Ta je vyrobena z přírodních složek, bez palmového oleje, parabenů a je vhodná i pro velmi citlivou pokožku. Kosmetiku Grace Cole si můžete v případě zájmu zakoupit i domů.

Pokud si nevíte rady s výběrem správné saunovací kosmetiky, neváhejte se na nás při své návštěvě obrátit. Poradíme vám s výběrem a doporučíme nejvhodnější produkty pro vaši pleť.